Fa nyílászárók
- Bejárati ajtók
- Ablakok
- Erkélyajtók
- Toló-bukó erkély, terasz ajtó
- Beltéri ajtók
- Zsalugáter
- Spaletta
- Müszaki leírás
Műanyag nyílászárók
- Bejárati ajtók
- Ablakok, erkélyajtók
- Müszaki leírás
Hörmann garázskapuk, mellékajtók, ipari kapuk
- Minden ami Hörmann
Tetőtéri ablakok
- Velux
- Schindler
Kiegészítök, extrák
- Ablakpárkányok
- Redönyök
- Szúnyoghálók
Bemutatóterem
- Képek
Árak
- Fa bejárai és belső ajtók
- Fa ablakok, erkélyajtók
- Zsaluk, spaletták
- Műanyag bejárati ajtók
- Műanyag ablakok, erkélyajtók
- Kiegészítők

Termékek


Müszaki leírás fa:

Faanyag

Abodir Kkt fa kültéri nyílászáró-családja 8-12% nedvességtartalomra szárított három réteg tömbösítésével előállított, 68 mm vastagságú profilból készül. Az alkatrészek alapanyaga borovi – és vörösfenyõ, meranti, de készülhetnek tölgyből is. A fedõréteg hossztoldott, vagy hossztoldás nélküli. A felhasznált ragasztó D4 fokozatú.Vízálló nyílászárók vetemedésre nem hajlamosak, forma- és mérettartóak.

Szerkezeti leírás

A szerkezeti elemek sarokkötései kettõs ollócsappal történnek. A tok és a szárny csatlakozás kettõs falccal és kettõs ütközéssel - 1 rugalmas és egy szilárd ütközésû, amely a legmagasabb nyugat-európai színvonalnak is megfelel. A jó légzárást és a rugalmas ütközést a szárnyon egy körbefutó speciális kamrás tömítoprofil biztosítja.. A víz elvezetését alumíniumból készült eloxált felületkezelésû, mûanyag végdugóval ellátott Gutmann normál vagy "szoknyás" vízvetõ biztosítja, amely a tok alsó (az idoőárásnak leginkább kitett) részét teljes egészében takarja. Bejárati ajtók esetében, a faküszöb mellett, az alsó záródás Gutmann alu küszöb és automata gumiküszöb felhasználásával is megoldható.

Üveg

A hõszigetelõ üveg 18 mm magas üvegfalcba kerül beépítésre, rugalmas felfekvést biztosító előtétszalag közbeiktatásával. Az üveg a szárny nyitásmódjának megfelelõ kiékelést kap, ami megakadályozza a szárny "leszállását". Az üveget belsõ oldalon rejtetten szögezett üvegléc rögzíti, körben kívül-belül tartósan rugalmas, idõjárás- és UV álló szilikon alapú tömítõanyag zárja le.
A felhasznált alap üveg 4-16 -4 LOW-E, belsõ oldalon lágybevonatos üvegbõl áll(k=1,4). Ez az üveg egy float üveg, amelynek egyik oldala elektromágnesesen felhordott fémoxid réteggel rendelkezik. Ez a réteg jelentõsen növeli a hõszigetelõ képességet, visszaveri a hõsugárzás nagy részét a szobába, de a napenergiát maximálisan átengedi. Alkalmazásával jelentõs fûtési energia takarítható meg.
Kívánságra fokozott hő-, hangszigetelésû, vagy különbözõ biztonságfokozatú üvegezéssel is ellátjuk szerkezeteinket. Határt csak az üvegpanel tömege és vastagsága szab.
Az üvegmezõk osztása lehet valódi fa, arany vagy fehér üvegközti álosztó.

Alkalmazási terület

Lakóházakba, nyaralókba, közösségi- és szociális épületekbe, valamint ha a tervezési feltételek megengedik, ipari épületekbe építhetők be.

Felületkezelés

Három rétegben fújt MILESI típusú vizesbázisú lazúrral(üvegezés, vasalatozás előtt) a fa teljes felületén, amit a kézi festéskor már nem lehetne elérni. Ez megnöveli a nyílászáró élettartamát.

Egyedi méretben és kivitelben is meg tudjuk elképzelését valósítani.

 
   
- írjon nekünk
Az oldal megtekintéséhez I.E. 6.0 böngészőt, és 1024x768 felbontást javaslunk.
Abodir KKT. 2006. Miden jog fenntartva.